Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A méz gyógyhatása képes leírás - Méz.tlap.hu
részletek »

A méz gyógyhatása - Méz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mez.tlap.hu » A méz gyógyhatása
Keresés
Találatok száma - 9 db
A manuka méz pozitív hatásai

A manuka méz pozitív hatásai

A manuka méz számos betegség esetén segítséget jelent. Jótékony hatásai többek között megmutatkoznak az immunerősítésben (megfázás, influenza), az emésztés támogatásában valamint igazolt antibakteriális tulajdonsága is.

A manukaméz hatásai

A manukaméz hatásai

A mézekről általánosságban elmondható, hogy számos pozitív hatásuk van a szervezetre nézve, rengeteg vitamint és ásványi anyagot, értékes enzimet tartalmaznak, kitűnőek a gyulladások és baktériumok ellen. Az, hogy a manukaméz mégis kiemelkedik a sorból, az 1990-es években folytatott kutatások során vált egyértelművé.

A propolisz egészségügyi hatásai.

A propolisz egészségügyi hatásai.

A honlap célja, hogy ismertesse a propolisz termék gyógyhatásait. A propolisz egy olyan méhészeti termék, amely rengeteg előnnyel rendelkezik. A propolisz jótékony hatással van a különféle fertőzésekkel szemben. A propolisz egy nagyszerű sebgyógyító és gyulladás csökkentő hatású termék, amelyet a méhek állítanak elő. Természetes formában megtalálhatjuk a mézben, de táplálék kiegészítő formájában is megtalálhatjuk a bioboltok polcain. Kattints bátran a honlap linkjére és ismerd meg a propolisz gyógyhatásait.

A valódi méz

A valódi méz

Az ayurvédikus gyógyászat, melynek tudásanyaga az indiai védákban, az emberiség legosibb írásos emlékeiben maradt ránk, a mézet tartja a legideálisabb édesítonek. A modern táplálkozástudomány az utóbbi évtizedek vizsgálataiban egyre inkább ugyanerre az eredményre jut.

Alternatív méz gyógyászat

Alternatív méz gyógyászat

A különféle kultúrák a mézet mindig is rendkívül sokféleképpen használták fel: édesítésre, gyógyszerként, az isteneknek áldozatként, pénzként, de a szerelemnek is jelképe, hiszen a görög mitológiában Cupido mézbe mártja nyilát, mielőtt áldozatát célba veszi. Összeállítás a méz ájurvédikus felhasználásáról.

Gyógyító méz

Gyógyító méz

Amit a mézről tudni kell: - magas szénhidrát tartalmának köszönhetöen a leghatékonyabb természetes energiaforrás - 80 %-ban szőlőcukorból, és gyümölcscukorból áll, melyek egyszerű cukrok, így kímélik a májat és a hasnyálmirigyet, ezért a legjobb, ha édesítésre répacukor helyett mézet használunk - rendkívűl gyorsan, közvetlenül a bélből szívódik fel - vértisztító hatása miatt fiatalítja, frissíti a szervezetet - kiváló segítség nemcsak a fáradtság, de a külömböző betegségek leküzdésében is - a méz szinte az összes ásványi anyagot tartalmazza, amely az emberi szervezet működéséhez szükséges - a vérben kimutatható 24 elem közül 22 megtalálható benne - a sötétebb mézek, mint a fenyő vagy a pitypang, gazdagabbak ásványi elemekben, vasban, rézben és mangánban - a száraz, sötét, hűvös helyen, zárt üvegben tárolt méz két évig is képes megőrizni vitamintartalmát - magas B1, B2, B6, C vitamin, folsav

Hogyan gyógyíts a mézzel?

Hogyan gyógyíts a mézzel?

A méz igazi kincsestár: különleges tápanyagokat tartalmaz, rengeteg dolgot orvosol, és még a szépségápolásban is hasznát vehetjük - elárulom, mindezt hogyan használhatod ki magad is. Hogyan gyógyíts a mézzel? Égési sérülések - Kend be bőségesen mézzel a megégett bőrfelületet. Lehűti, nyugtatja, és gyors gyógyulást eredményez sebesedés nélkül. A baktériumok képtelenek túlélni a mézben.

Manuka méz mint antibiotikum

Manuka méz mint antibiotikum

Miközben tulajdonságai sok szempontból hasonlítanak a több mézfajtához, rendelkezik egyedi jellemzőkkel is. Az egyik, hogy csak a manukaméz tartalmazza ilyen magas arányban a metilglioxal nevű kémiai vegyületet, mely antibakteriális hatásainak nagy részét adja. Természetesen nem minden egyes üveg manukaméz tartalmazza azonos arányban ezt az értékes anyagot. Hogy könnyebb legyen felismerni az igazán hatékony termékeket, az üvegen feltüntetett UMF-értéket figyeljük, ugyanis ez mutatja a méz metilglioxal tartalmát. Minél magasabb ez a szám, annál jobb eredményt remélhetünk a manukától!

Ősi gyógymódok

Ősi gyógymódok

Ennek a két cukorfajtának az aránya szabja meg a méz kristályosodási hajlamát. A szőlőcukor elősegíti, a gyü­mölcscukor meggátolja a kristályosodást. Kristályosodáskor a méz víztartalma nem változik. A kristályosodás nem csök­kenti a méz fiziológiai értékét és nem utal feltétlenül idegen anyag belekeverésére sem.

Tuti menü