Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bio méz képes leírás - Méz.tlap.hu
részletek »

Bio méz - Méz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mez.tlap.hu » Bio méz
Keresés
Találatok száma - 6 db
Eco bee bioméhészet

Eco bee bioméhészet

Miért érdemes a biomézet választani? Mert bioméhcsaládjainkat antibiotikummal és szintetikus anyaggal nem kezeljük. Mert mézünk olyan méhlegelőkről származik, melyek biotanúsítvánnyal rendelkeznek arról, hogy vegyszermentesek. Mert emberi szervezetre ártalmas vegyületek nem kerülnek termékeinkbe. Mert az egész termelési folyamatunkat a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzi. Mert szervezetünk számára fontos - a természet által előállított - vitaminokat tartalmaz, melyek nagy szerepet játszanak a betegségek megelőzésében.

Élő Tisza védjegy - Fekete Zsolt

Élő Tisza védjegy - Fekete Zsolt

A termékeket családommal együtt készítjük, saját portánkon őstermelőként. Termékeink: Tarpai szilvalekvár nemtudomka vagy penyigei kék szilvából, meggy lekvár, és dzsem, birsalma levár, sárgabarack lekvár, biomézek, aszalt gyümölcsök, hímes, kézzel festett tojások, dió. A levrák BIO minősítése 2011. június óta folyamatban!

Katulin Ilona Klára bioméhész

Katulin Ilona Klára bioméhész

Katulin Ilona Klára vagyok, bioméhész. Gyerekkorom óta kapcsolatban vagyok a méhekkel, édesapámnak volt néhány méhcsaládja. 1983.óta foglalkozom intenzíven méhekkel.. 2001-ben áttértem a bioméhészetre, 150 családdal termelek. Sokan azt hiszik, hogy minden méz bio. Pedig nem minden méz biominőségű.

Koós-méhészet, bio

Koós-méhészet, bio

Édesapám Koós József, egy solti öt gyermekes parasztcsalád legidősebb sarja, 15 éves korában - 1934-ben - a saját addig összegyűjtött zsebpénze feláldozásával vásárolt egy méhésztől 3 darab méhrajt, melyeknek a kaptárjait saját kezűleg készítette el. Elolvasva minden fellelhető szakirodalmat egy-két évi bukdácsolás után megismerkedett a nála idősebb Szuhánszki Lajos méhésszel, aki a szomszéd faluban, Apostagon ácsmester volt és már néhány éve méhészkedett. Több évi együtt méhészkedés után - a 40-es évek elején - elérték, hogy mindkettőjüknek létrejött egy-egy 160-160 családos - abban az időben valószínűleg legnagyobb és legmodernebb - méhészete. A harmincas évek végén az elsők között kezdték a vándorméhészkedést. Először vonaton vándoroltak a méhekkel, majd később teherautókat használtak.

Miért bio a bioméz?

Miért bio a bioméz?

A biomézek olyan területekről származnak, amelyeknek megfelelő távolságban vannak minden hagyományosan művelt mezőgazdasági területtől, ipari telepektől és közlekedési úttól. Ilyen mindenen káros terheléstől mentes helyek garantálják, hogy az innen gyűjtött mézek tiszták legyenek, vagyis bioméz legyen.

Terítéken a bioméz

Terítéken a bioméz

Bár az öko minősítéssel nem rendelkező mézek akár gyógyszer- és vegyszermaradványokat is tartalmazhatnak, sokan még azzal sincsenek tisztában, hogy nem minden méz biotermék. Az ökomézek tisztaságáról, valamint nem bio rokonaik esetleges veszélyeiről a Biokontroll Hungária Kft. szakértőjét faggattuk.

Tuti menü