Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Méhpempő képes leírás - Méz.tlap.hu
részletek »

Méhpempő - Méz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mez.tlap.hu » Méhpempő
Keresés
Találatok száma - 9 db
 Méhpempő mint életelixír

Méhpempő mint életelixír

A méhpempő kizárólag a királynő tápláléka, attól kezdve, hogy kikel, egész életében ezt fogyasztja. Életük első három napjában a méhkaptár összes lakója méhpempővel táplálkozik, de amelyik lárvából nem lesz királynő, azoknál az étrend megváltozik. A harmadik nap után a dolgozók és a herék lárvái nektárkeveréket, azaz vízben feloldott mézet és virágport fogyasztanak, míg a méhkirálynő lárvája továbbra is méhpempővel táplálkozik.

A gyógyító méhpempő

A gyógyító méhpempő

A táplálkozástudományi szakértők szerint a méhpempő az egyik legerősebb gyógyító hatású, energetizáló élelmiszer a világon. Közismert gyógyhatásai közül a legfontosabbak: javítja a szervezet általános egészségi állapotát, növeli a munkateljesítményt, a koncentrációs készséget, jótékonyan befolyásolja az alvási ciklust, erősíti a memóriát. Tavasszal, a méregtelenítési időszakban különösen javasolt legalább 6 hetes kúrát tartani egészségünk megőrzése érdekében, de számos betegség is megelőzhető, illetve nagymértékben visszafordítható a méhpempő fogyasztásával.

A méhpempő a hosszú élet titka

A méhpempő a hosszú élet titka

A tiszta méhpempő orvoslási területeken való felhasználása nem újkeletű. Már az ókorban is rendszeresen kezeltek vele betegségeket, de használták az erőnlét növeléséhez is. Hogy a méhpempő a hosszú élet titka, ma sem vitatható. A kutatási eredmények számos pozitív hatását igazolták, melyeknek köszönhetően rendszeres fogyasztása valóban képes hozzásegíteni a hosszabb és teljesebb élethez. A szervezet kiegyensúlyozása, az öregedés lassító hatás, a memória javítás mind az előnyei közé tartozik. Feltölti a szervezetet a nélkülözhetetlen tápanyagokkal, képes visszaadni a vitalitást, a szellemre és a lélekre is jótékonyan hat.

A méhpempő szinte mindenre jó

A méhpempő szinte mindenre jó

A táplálkozástudományi szakértők és természetgyógyászok, illetve egyre több orvos szerint a méhpempő az egyik legerősebb gyógyító hatású élelmiszer, amit ismerünk. Közismert pozitív hatásai közül a legfontosabb, az emberi szervezet általános egészségi állapotának javítása. A méhpempővel növelhetjük a munkateljesítményünket, a koncentrációs készségünket, jótékonyan befolyásolhatjuk vele az alvási ciklust, erősíthetjük vele a memóriánkat többek között. Tavasszal, a méregtelenítési időszakban különösen ajánlott legalább 6 hetes kúrát tartani egészségünk védelme érdekében.

Dydex Bolt

Dydex Bolt

A méhpempőt a világon mindenhol ismerik 'Royal Jelly' néven, mint a királyok eledelét. Sok országban, mint elismert orvosságot, gyógyításra használják fel. Ez az elnevezés az anyaméh különleges táplálékát az anyapempőt jelenti. Az anyapempő, vagyis Méhpempő döntő módon befolyásolja a méhnemzedékek váltakozásának számát, mennyiségét, az anya életkorát. A méhkirálynő egész élete során ezt eszi, és mint ismeretes, lényegesen tovább él, nagyobb mint dolgozó társai, illetve bírja azt a folyamatos megterhelést, amit az utódok világrahozatala ró rá. A méhpempőről még több információt a 'A méhpempő enciklopédiában' c. bejegyzésünkben talál.

Meddőség ellen

Meddőség ellen

Ha nehezen jön össze a baba, a mesterséges megtermékenyítés mellett a siker reményében sokféle természetes szert is szívesen kipróbálnak a párok. Vandáéknak a mesterséges megtermékenyítés nem, a méhpempő azonban segített a várva várt baba megfoganásában.

Méhpempő és az apiterápia

Méhpempő és az apiterápia

A méhempő, akárcsak a többi apiterápiás termék, mint a méhkenyér vagy a virágpor, tele van értékes vitaminokkal. A szervezetnek ezekre alapvetően szükségük van, már gyermekkortól kezdve fontos szerepet játszanak a fejlődésben és az egészség megőrzésében. A tiszta méhpempő azonban még ennél is több előnnyel rendelkezik. Általánosan javítja a szervezet állapotát, beleértve az immunrendszer működést, a keringést, az agyműködést és a hormonháztartást is. Kitűnő a gyulladásos, fertőzéses betegségek kezelésére, a hormonzavart is képes orvosolni.

Méhpempő kapszula

Méhpempő kapszula

A méhpempő vitaminokban, ásványi anyagokban, különleges fehérjékben, biológiailag hatásos anyagokban, B5-vitaminban rendkívül gazdag. Fellelhetők benne olyan fontos ásványi anyagok, mint a kalcium, kálium, vas, réz, foszfor, kén és szilícium. Véd a fertőzések ellen, és ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben. Bizonyított enyhe bakteriális- és vírusellenes hatása is. Aminosav- és fehérje tartalma serkenti az immunrendszer működését. Már régóta ismert és bizonyított tény, hogy növeli a potenciát, a női klimax ideje alatt és azt követően pozitív eredményeket produkál.

Zöldház méhpempő

Zöldház méhpempő

A méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket és még számos egyéb bioaktív anyagot tartalmaz. A méhpempő a méhek teje. Ezzel a csodálatos anyaggal etetik királynőt. A méhkirálynők teljesen ugyanolyan tojásokból születnek, mint a dolgozó társaik, de méhpempő diétájuknak köszönhetően, nagyjából 42%-kal nagyobbak, és 40-50-szer tovább élnek, miközben naponta testsúlyuk 2,5-szeresének megfelelő tojást raknak le.

Tuti menü