Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mézes receptek képes leírás - Méz.tlap.hu
részletek »

Mézes receptek - Méz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mez.tlap.hu » Mézes receptek
Keresés
Találatok száma - 9 db
Finom mézes sütemény

Finom mézes sütemény

A mézet a cukorral felforraljuk, beleolvasztjuk a margarint is, majd megvárjuk, míg kihűl. Akkor beleütjük a tojást, Hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket és a szódabikarbónát. Alaposan összedolgozzuk, majd a masszát két órára hűtőbe tesszük - alufóliába tekerve, hogy ki ne száradjon. A hűtőből kivéve ugyanúgy készítjük, mint a fentebbi változatot: nyújtjuk, szaggatjuk, közepesen meleg sütőben kisütjük. A mézeskalácsokat sütés után díszíthetjük is: ehhez 1 tojásfehérjét kell kemény habbá vernünk 10 dkg cukorral, és egy uzsonnás zacskóba téve a habot, annak sarkát kivágva már engedhetjük is szabadon a fantáziánkat.

Mézes ételek

Mézes ételek

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 4 tojás, 5 dkg méz, őrölt fahéj, 1 kiskanál sütőpor, 10 dkg vagdalt dió A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a langyosított mézet, a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Fél óra alatt habosra keverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és tetejét megszórjuk dióval. A sütőt 240 C-ra hevítjük és beletesszük a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és készre sütjük. Kivesszük a sütőből és felszeleteljük. Hosszú ideig tárolható, bármikor elővehető sütemény.

Mézes húsok

Mézes húsok

A méhek gyűjtik a virágok nektárjából a méz alapanyagát. Az emberiség ősidők óta ismeri és fogyasztja ezt a természetes édesítőszert, értékes tulajdonságai miatt. Az iparszerű cukorgyártás megkezdéséig hosszú időn keresztül a méz volt az egyedüli édesítőszer. A virágtól függően a méz lehet folyékonyabb és sűrűbb, világosabb és sötétebb. Általános szabályként elmondható, hogy sötétebb színű mézhez intenzívebb íz párosul.

Mézes recept

Mézes recept

Mézbor :Elkészítéséhez 37 kg mézet oldjunk fel 100 liter 'lágy' (mész mentes) vízben, hozzátéve a 10 gramm borkövet és 15 gramm citromsavat. Ezt az oldatot kettő óra hosszat forraljuk/főzzük, miközben folyamatosan el kell távolítani a tetején képződő habosodást, hogy ezzel is megakadályozzuk az ún. 'vad élesztők' elszaporodását. Kihűlés után, egy-két csomag fehérborhoz alkalmas fajélesztőt adunk hozzá és finom szövésű vászon-, vagy tüllzacskóban bele lógatjuk az ízlésünk szerint összeállított fűszerkeverékeket. 5 teljes rúd fahéj, fél szerecsendió frissen lereszelve, 2 db dió nagyságú gyömbér, szintén lereszelve, kevés őrölt szegfűszeg

Mézes receptek

Mézes receptek

Mézes gesztenyés tekercs: Hozzávalók: A piskótához: 4 tojás 4 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt fél csomag sütőpor A mézes piskótához: 6 tojás 15 dkg langyos méz 3 evőkanál cukor 8 dkg liszt fél csomag sütőpor 1 evőkanál kakaó A krémhez: 15 dkg sütőmargarin 15 dkg cukor 2 dl tej 2 evőkanál liszt gesztenyemassza

Mézes zserbó

Mézes zserbó

Ezt a süteményt azok is megsüthetik bátran, akik mögött nincs sok éves sütési gyakorlat, mert el sem lehet rontani. Az a lényeg, hogy előmelegített sütőbe tegyük a lapokat, nagyon gyorsan megsülnek, puha legyen amikor kivesszük a sütőből, nem szabad hogy megégjen /néhány perc/.

Rita konyhája

Rita konyhája

A puha mézeskalács tészta készítése mostantól gyerek játék, hiszen ebben a videóban minden apró trükköt bemutatok, részletesen elmagyarázok. Amellett, hogy finom, puha marad, még reform jellegű is. Ki ne ismerné a Shrek című filmből Mézit, a mézeskalácsbaba figurát, akit mindenféle atrocitás ér a film során. Letörik a lábát például. Nos, ilyen keksz kiszúró formát már itthon is be lehet szerezni több helyen, és egy kis plusz időráfordítással még mézeskalács koszorút is készíthetünk belőle. Az ötlet a KajaPiaZongora blogról van.

Sok mézes sütemény recept

Sok mézes sütemény recept

A méhek gyűjtik a virágok nektárjából a méz alapanyagát. Az emberiség ősidők óta ismeri és fogyasztja ezt a természetes édesítőszert, értékes tulajdonságai miatt. Az iparszerű cukorgyártás megkezdéséig hosszú időn keresztül a méz volt az egyedüli édesítőszer. A virágtól függően a méz lehet folyékonyabb és sűrűbb, világosabb és sötétebb. Általános szabályként elmondható, hogy sötétebb színű mézhez intenzívebb íz párosul.

Tiramisu mézzel

Tiramisu mézzel

Tudom, hogy rengeteg tiramisu recept van fent a Mindmegettén, de úgy gondoltam, én is felteszem az én változatomat. Ez dupla adag, szimplának már neki sem állok, így is pillanatok alatt elfogy. Ellenállhatatlan. A világ egyik legfinomabb édessége a somlói után. :)

Tuti menü