Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Méztermelők képes leírás - Méz.tlap.hu
részletek »

Méztermelők - Méz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mez.tlap.hu » Méztermelők
Keresés
Találatok száma - 6 db
B. Tóth Gábor, méztermelő

B. Tóth Gábor, méztermelő

Seneca még a levegő csodálatos ajándékának tekintette a mézet, míg az ókori görögöknél 'az istenek eledele' volt, és már az írott történelem kezdete óta az orvosi könyvek is a legnagyobb elismeréssel említik. A méhek csodálatos élőlények, ezt állítja B Tóth Gábor is, aki egy éve ismerkedik ezekkel a szorgos kis élőlényekkel és a mézkészítés ősi fortélyaival.

Bio méheskert

Bio méheskert

Egy kicsi tolna megyei faluban: Miszlán született, s 12 éves korában itt kezdett el méhészkedni. (A szomszéd méhésztől ajándékba kapott 5 méhcsaláddal), majd 40 év kihagyás után - közel 50 évesen - közhivatali munka mellett folytatta e tevékenységet. Nyugdíjba vonulása óta teljes egészében ennek szenteli idejét, energiáját. Kifogyhatatlan lendülettel, odaadással, örök újítási vággyal, a méhek egészségének, és védelmének messzemenő szem előtt tartásával végzi munkáját.

Csókás Méhészet

Csókás Méhészet

A méhészetet, 1981-es megalapítása óta eltelt, negyed évszázadát a folyamatos termelés, dinamikus fejlődés jellemzi. A kezdeti egy telephely már hatra bővült, ahol több mint 400 méhcsalád dolgozik. Az állomány a kezdetektől fogva az egyik legkorszerűbb, ½ Boconádi Tamási rendszerű rakodókaptárban van elhelyezve.

Horváth méhészet, Sopron

Horváth méhészet, Sopron

Valódi méz? Ha Ön valódi mézet szeretne vásárolni, akkor közvetlenül a termelőtől vegye azt! A honlapon megrendelt mézet Sopronban házhoz szállítjuk. tt megtalálja méheink által megtermelt mézeink jellemzőinek és hatásainak bemutatását. Segítünk kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb mézet.

Molnár méhészet, Vizsoly

Molnár méhészet, Vizsoly

Családunk 15 éve mezőgazdasági munkákból próbálta fenn tartani magát, mindaddig, amíg a családfő be nem fogott egy méhrajt a babföld mellett növekedő fán. Édesapánk már kiskorában is méhészkedett, ugyanis a szomszédságában egy méhész élt. Testvérem -Molnár Gergely- mezőgazdasági középiskolában tanult, majd elindult a gépészkar felé a felsőoktatásban, kisebb-nagyobb szerencsével rátalált egy méhésztanfolyamra, ahol Dr. Ludányi István vezetésével indult egy mesterméhész tanfolyam. Miután letette a viszgákat, elkezdődött az aktív mézértékesítés, a különböző kreativitással készülő méztermékek bevezetése a piacra.

Oláh László, Gyomaendrőd

Oláh László, Gyomaendrőd

A méz egyik legfontosabb táplálékunk. Első jelek a Cromagnoni ősember sziklarajzáról származnak. A Fáraók korában legértékesebb adománynak tartották. A görögöknél Isten eledele néven emlegették. Hippokratész mennyei csodaszernek titulálta, sőt kozmetikumként is emlegették Rómában.

Tuti menü