Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Virágpor képes leírás - Méz.tlap.hu
részletek »

Virágpor - Méz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mez.tlap.hu » Virágpor
Keresés
Találatok száma - 7 db
A pollenről

A pollenről

A méhek által közvetlen a virágokról gyűjtött virágpor egy koncentrált táplálék, természetes produktum. A virágpor színe aszerint, hogy milyen növénytől származik, az aranysárgától a sötétbarnáig változik, de lehetnek benne fekete szemcsék is. Íze édes, illatos, jellegzetes szagú.

A virágpor

A virágpor

A méhek által a faj fenntartásához, a fiasítás táplálásához, a pempőt-, fermenteket- és viaszt termelő mirigyek működéséhez szükséges anyagok előállítása képezi a megismétlődő élet lényegét. Jogosan vetődött fel a kérdés: ha 30-50 kg virágpor fogyasztása folytán évente 150 000 méh születéséhez és neveléséhez szükséges energiát nyújtja, miért ne volna hasznos és szükséges az embernek is? A választ e kérdésre már sok évvel ezelőtt megadta a gyakorlat: a méhészek egészsége és hosszú élete, akik a méz mellett virágport is fogyasztanak. Mint egy kísérleteiről híres orvosprofesszor mondotta, a virágpor mindazt tartalmazza, ami a szervezetnek az élethez szükséges. A különböző növényekről származó virágpor összetétele nem azonos, de mindegyik tartalmaz fehérjéket, aminosavakat, cukrot, ásványi sókat, vitaminokat, hormonanyagokat, zsiradékokat, illatanyagokat és vizet.

Gyógyulás virágporral

Gyógyulás virágporral

A virágpor számtalan egészségügyi problémára jelenthet kiegészítő, segítő megoldást. A virágpor nem gyógyszer, viszont egy hatékony szuperélelmiszer - talán a leghatékonyabb mind közzül. Az összes betegség mögött általában valamilyen tápanyaghiány húzódik meg. A virágpor több mint 100 összetevőjével képes a hiányzó tápanyagokat pótólni a testünkben, így segítve elő a gyógyulást.

Isteni ajándék

Isteni ajándék

A virágpor a szó legszorosabb értelmében vett fehérje táplálék. A virágpor fehérjéi az élet alapját képezik. Megemlíthetjük közülük a nélkülözhetetlen aminosavakat: hisztidint, triptofánt, metiomint, leucint, lizint, glubaminsavat, cisztint stb. Jelentős mértékben tartalmaz főleg a B csoporthoz tartozó vitaminokat is: riboflavint (G vitamin), pridoxint (B6 vitamin), tiamint (B1 vitamin), nikotinsavamidot, pantotensavat...

Nyers virágpor

Nyers virágpor

A nyers virágpor egy rendkívül összetett eledel, több mint 120 összetevőből. Benne van mind a 22 aminosav amiből az ember felépül. Az összes vitamin, ásványi anyag és nyomelem benne van, amire az embernek az egészséges testi működéshez szüksége van. A nyers virágporban benne van a természet íze java, melyek mind hiányoznak a szárított virágporból.

Virágpor egyenesen a kaptárból

Virágpor egyenesen a kaptárból

A virágpor nem egy szokványos táplálék! Tartalmazza az egészséges és aktív élet alapvető összetevőit, melyeket az emberi szervezet kitűnően képes hasznosítani. Tápanyagaink biohasznosulása 90%-os is lehet.

Virágpor kúra

Virágpor kúra

A virágpor szupertáplálék! Évente 2-3szor virágpor kúrát csinálok. A kúrához nagyon fontos, hogy tiszta, megbízható forrásból származó virágport használjunk! Az még fontosabb, hogy TILOS a virágpor kúrát azoknak alkalmazni, akik allergiásak rá! A kúra időtartama 3-6 hét között legyen. Amennyiben hirtelen tapasztalsz bőrpanaszokat - akne, pattanás, vagy feszültnek kezded magad érezni - pörögsz, ideges vagy, akkor hagyd abba a kúrát. Ahogy én csinálom: reggel, éhgyomorra fél liter tiszta vízben feloldok 1 evőkanálnyi (a kanál műanyagból, vagy fából legyen!) virágport és egy evőkanálnyi mézet, és azt jól megiszom. Ez egy napi adag - ha gondolod, ezt két részre is eloszthatod, így: naponta, étkezés előtt fél órával 2x 1-1 púpozott teáskanálnyi virágpor és méz 2-2,5 dl vízben feloldva.

Tuti menü